Stationsweg 67 9201 GH Drachten, NL +31-6-46-27-07-25

De architect

Mipatio, Nijlân, Leeuwarden

Harlingen 1951. Als kleine jongen woonde ik naast een timmerwerkplaats. Ik was daar vaak en had er mijn eigen hoekje waar ik tussen de houtkrullen veel knutselde en zat te tekenen. De timmerlui namen me mee de bouw op en zij lieten mij zien wat bouwen is. Ze hielden me vaak voor dat als ik baas van de bouw wilde zijn ik voor architect zou moeten gaan leren. Architect worden werd daarmee mijn droom.

Na een opleiding “bouwkunde” op de MTS Leeuwarden ben ik begonnen als leerling bij Van der Zee, Beijert en Alting in Bolsward en heb daarna gewerkt als tekenaar en ontwerper bij Wieger Gielstra in Makkum en Alynia in Harlingen. Bij Alynia ontstond de behoefte te gaan studeren aan de “academie van bouwkunst” te Groningen. Een weekend- en avondopleiding voor architect waarvoor ik pas jaren later af studeerde. Mijn afstudeerwerk werd genomineerd voor de landelijke “archiprix”.

Ondertussen vestigde ik mij in 1978 als zelfstandig architect in Drachten. Ik heb daar tientallen jaren met mijn architectenbureau en medewerkers gewerkt aan een heel breed spectrum van opdrachten zoals op deze website is te zien.

Na een enerverend en druk bestaan ben ik het na 2010 als architect rustiger aan gaan doen. Het bureau is inmiddels afgebouwd en ik werk nu als “eenpitter” aan een select aantal opdrachten. Ik profileer me daarbij als “senior architect” met een grote gereedschapskist aan kennis en ervaring. Daarnaast heb ik een oude liefde weer opgepakt: tekenen en schilderen. Zie daarvoor op www.reindevalkart.nl

Mijn werk is heel divers en bestaat uit kleine en grotere opdrachten die ik met mijn persoonlijke handschrift en met veel liefde gemaakte schetsen tot gerealiseerde bouwwerken breng.
In mijn architectuuropvatting laat ik me niet leiden door een bepaalde stijl maar door de oorspronkelijkheid van de opdracht. Ik ga uit van een specifiek programma van eisen voor een bouwwerk op een steeds weer unieke lokatie. De wensen van de opdrachtgever staan voorop. Alleen nauwe samenspraak levert succes op.

Back to top